Tankar och funderingar från mitt härbre att dela med andra...

 

Jag, en kvinna, som upplever att jag bor i en kropp som har uppnått en ålder som ger mig pension varje månad, men mitt sinne är många år under den nivån. Med andra ord jag är inte lika gammal som min kropp!!! Jag känner att jag måste få utlopp för alla mina tankar som hotar att spränga mitt huvud och jag inbillar mig att om jag skriver alla mina tankar och idéer så kommer trycket att lätta. Kanske kan jag till och med ge någon ett leende av igenkänning eller ett skratt för mina tokiga tankar eller lite hjälp till någon som liksom jag behöver reda ut begreppen.

 

En måndag, en helt vanlig dag!

2012-08-27

 

I dag har jag haft   fredag hela dagen. Jag brukar nämligen ha städning här var fjortonde dag och   fredag. Nu blev det uppskjutet till måndag... Då blir det svårt för en liten   pensionär. När Lisbeth, vår städerska, var klar kl 11.00 så ropade jag glatt till   henne och önskad henne en trevlig helg! Tyckte att jag var artig och trevlig   ända tills jag förstod att det var måndag... Oh, ropade jag, det är ju måndag   idag! Ja, svarade hon, men det blir ju en helg när veckan är slut. Så rätt!Under tiden Lisbeth städade så skar jag änglar och tomtar i glas! Gissa vem som var överlycklig att klara det utan att få ont i axeln? Inte så svårt, det var jag. Det var helt magiskt att kunna sitta i två timmar och bara skära och skära i olika glasfärger, änglar i grönt och blått och tomtar i rött. I morgon, eller någon annan dag, ska jag slipa och löda ihop bitarna. Underbart!

Åke och jag var nere på byn och handlade efter lunchen. Då hände något som naturligtvis fick mig att gå i taket! Åke stannade vid ett tidigare övergångsställe, ja det har varit ett men det är inte kvar i dag, för att släppa över en kvinna med två   barn. Mamman var en kvinna från Somalien, jag ser den äldre av flickorna som står vid sidan av vägen på vår vänstra sida samtidigt som jag ser en mötande bil som kommer i en hög fart. Det var inte några 50 km/h utan den körde fort! Den bilen stannar inte utan kör i full fart rakt fram. Mitt hjärta nästan stannade av rädsla, skulle den lilla flickan se bilen eller!?! Jag slänger   mig över Åke och slår på tutan samtidigt som jag skriker "idiot"  till bilen som naturligtvis inte ser mig eller hör mig. Kontentan av det   hela, jag fick huvudvärk, Åke blev förbannad, barnen blev rädda och deras mamma undrade väl varför jag tutade. Men jag blev rädd, tänk om den lilla flickan sprungit ut och över vägen. Det hade blivit en katastrof, hade vi då lurat   henne till att tro att hon säkert kunde gå över vägen, eller? Nu kan vi andas   ut inget allvarligt hände. Senare under kvällen har vi varit och grattat vår vän och granne som fyller år i dag! Hon har lagt   ytterligare ett år av erfarenhet till sina tidigare erfarenhetsår! Mycket   trevlig kväll!/God natt och sov så   gott!

/Gunilla

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)