Tankar och funderingar från mitt härbre att dela med andra...

 

Jag, en kvinna, som upplever att jag bor i en kropp som har uppnått en ålder som ger mig pension varje månad, men mitt sinne är många år under den nivån. Med andra ord jag är inte lika gammal som min kropp!!! Jag känner att jag måste få utlopp för alla mina tankar som hotar att spränga mitt huvud och jag inbillar mig att om jag skriver alla mina tankar och idéer så kommer trycket att lätta. Kanske kan jag till och med ge någon ett leende av igenkänning eller ett skratt för mina tokiga tankar eller lite hjälp till någon som liksom jag behöver reda ut begreppen.

 

Sommar, regn och lite sol med barn barnbarn och växthus

2009-11-18

 

Kollade just när jag skrev dagbok senast. Det var i maj!

Så har det gått en sommar till och snart är det jul igen! Jag måste börja bli gammal för nu rusar åren förbi och den där människan jag ser i spegeln varje morgon och kväll börjar ändra hårfärg och ser lite äldre ut än hon känner sig. Min mammas alla små kommentarer blir allt aktuellare för mig, som; ” usch Gunilla vad jag ser gammal ur”, ”ja men mamma du är ju 90 år!”.  ”ja ja men inte inuti.”

Hur har då den här sommaren varit? Vad minns jag bäst? Det största för mig är att jag äntligen har fått mitt växthus som jag längtat efter ända sedan jag flyttade från Villa Skogskärr. Matias kom och byggde med lite hjälp av Åke och mig, men utförandet är Matias. Det är inte riktigt klart ännu.  Det fattas lite detaljer på insidan, men det kommer Åke att fixa till sommaren.  Det blev precis som jag ville, ett litet hus för växter och att sitta i! Till våren kommer de första växterna att flytta in. Allt som växer kommer att stå i bänkar och krukor. Jag är nu i den åldern då jag vill ha det bekvämt och det är inte bekvämt att odla på marken. Jag ska ha en vindruvsranka, tomater, gurka, sallad att odla i omgångar, örter och lite till. Mmmmm det kommer att bli hur skönt som helst!

Barnbarnen har varit här och i somras hade vi Sarah o Calles barn för första gången, Noah 3 och lille Felix 1 år. Det gick bra och för mig jätteroligt att få lära känna dem lite bättre. Åke träffar dem i Bålsta varje vecka men det blir inte så ofta för mig.

  

               Emma                   Matilda                      Elin

 Emma, Elin och Matilda har varit här dels i somras och dels under höstlovet. Malte har varit här med mamma och/eller pappa men inte ensam ännu. Våra stora, Charlie och Mikaela har varit här också och även Charlies flickvän Paula.

Naturligtvis även våra stora barn och många vänner.

Min lilla hantverksbod har verkligen gått bra i sommar och i juli blev det ”all time high”. Augusti gick också bra men tyvärr fick jag stänga sista veckan då jag blev dålig.

Det var min reumatism som gjorde sig med kraft påmind. Ett byte av medicin som inte blev bra och gav en kraftfull överkänslighet. Det resulterade i 3 veckor på reuma rehab, Falu Lasarett.  Ett fantastiskt ställe! All personal var underbar och patienterna likaså. Jag fick ha vattengymnastik i uppvärmd bassäng och träning med Maria dagligen, så fick jag massage 3 gånger i veckan. Ja det var som att tillbringa tiden på ett skönt spa. Jag bodde på sjukhusset och hade under hela tiden ett eget rum vilket var jätte skönt. Helgerna var jag hemma.

Under min tid på rehab träffade jag min läkare Tomas som satte in en ny medicin, Humiras, så nu tar jag en spruta i magen var 14:e dag. Det fungerar bra för mig.

Ingen vinter ännu. Det är urtråkigt väder här, grått, rått, mulet och regn. Det är så mörkt ute på eftermiddagarna och kvällarna så när jag rastar hundarna på kvällen så ser man knappt sin hand framför sig än mindre Harley och Elvis som är både små och svarta. Vi har två lycktstolpar på gården, deras ljus blir som en korona runt lamporna och ljuset räcker inte ner till marken…………

Tills vi hörs igen, må så gott!

Malte                                           Noah och Felix

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)