Tankar och funderingar från mitt härbre att dela med andra...

 

Jag, en kvinna, som upplever att jag bor i en kropp som har uppnått en ålder som ger mig pension varje månad, men mitt sinne är många år under den nivån. Med andra ord jag är inte lika gammal som min kropp!!! Jag känner att jag måste få utlopp för alla mina tankar som hotar att spränga mitt huvud och jag inbillar mig att om jag skriver alla mina tankar och idéer så kommer trycket att lätta. Kanske kan jag till och med ge någon ett leende av igenkänning eller ett skratt för mina tokiga tankar eller lite hjälp till någon som liksom jag behöver reda ut begreppen.

 

En dag som alla andra eller?

 

2012-08-25

En dag som alla andra, eller?

2012-08-25

Ny dag nya   utmaningar. Och vad menar jag med det då? Jamen det är ju så man brukar   säga... Nåväl i dag är näst sista dagen som jag har Boden öppen för   sommarsäsongen. Då är väl sommaren slut då och då blir det väl höst. Men det   gör inte så mycket för jag gillar hösten. Hösten är kravlös, du behöver inte   vara så fräch, smal och snabbt få en gyllene färg utan du kan sätta på dig en   stor skön tröja, krypa upp i en fåtölj, tända några ljus, läsa en god bok,   eller mindre god bara den roar dig, halvsova framför TV:n OCH BARA VARA! Gud   vad skönt! Tack och lov för höstten.

Jag undrar om jag   ska börja packa alla prylar i boden under dagen, eller blir det lite folk så   jag får sälja prylar i stället. Hm ja jag väntar väl med packandet till efter   helgen. Då får jag skriva listor på vad jag lägger i varje låda. Namn   artikelnummer och sak, så får det bli. Åke tyckte att jag skulle be alla   hämta sina saker för när boden är flyttad så ska vi bygga om och isolera den   yttre delen, den del som tidigare var veranda. Jag vill inte det för det blir   jätterörigt om alla ska komma och hämta sitt. Det ska prickas av, packas,   pratas, fikas, ja det kanske vore roligt också! Får väl höra mig för hur de   vill göra.

Satt och tittade på   biltrafiken i Fryksås när jag var i Boden. Inte så mycket trafik i dag mot   vad det brukar vara. Fryksås Samfällighetsförening, där jag sitter i   styrelsen som kassör, har köpt in två farthinder som Åke och jag placerat ut   efter vägen mellan nedre och övre parkeringen. Vi har gjort det fint med   stora blomkrukor vid var sida om farthindren. Ja inte bara för att det ska   vara fint utan för att tvinga bilarna att köra med alla 4 hjulen över   hindren. Två av krukorna, de som är vid nedre parkeringen är sönderkörda av   bilar!!! Förbannat! Köpa nya krukor och till en av dem även nya växter. Nåväl   detta hände i början av sommaren. Men nu till min fundering, hur tänker   bilförarna när man ser att det är skyltat "farthinder" och man ser   att det finns ett direkt efter? Ser man farthindret som en spännande utmaning?   Ser man farthindret som en uppmaning att här kör vi lugnt? Dessutom står det   en fartrekommendation här kör vi lugnt 20 km/h! Icke sa Nicke. Här gäller det   att stå på till nästa farthinder . Hur tänker man då? Om jag kör 20 km/h 200   meter eller 65 km/h samma 200 meter hur mycket tid tjänar jag då? LÖJLIGT! Du   tjänar inte någon mätbar tid, men du utgör en fara för omgivningen, barn som   leker på gårdarna, hundar med hussar o mattar som promenerar, turister som   snällt ställt bilen på parkeringen. Detta mina vänner kommer för all framtid   att vara en obegriplig fråga för mig som saknar svar. Tack till alla er som   kör 20 km/h ni är några beundransvärda människor i mina ögon!

/Gunilla

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)