Tankar och funderingar från mitt härbre att dela med andra...

 

Jag, en kvinna, som upplever att jag bor i en kropp som har uppnått en ålder som ger mig pension varje månad, men mitt sinne är många år under den nivån. Med andra ord jag är inte lika gammal som min kropp!!! Jag känner att jag måste få utlopp för alla mina tankar som hotar att spränga mitt huvud och jag inbillar mig att om jag skriver alla mina tankar och idéer så kommer trycket att lätta. Kanske kan jag till och med ge någon ett leende av igenkänning eller ett skratt för mina tokiga tankar eller lite hjälp till någon som liksom jag behöver reda ut begreppen.

 

Sista dagen i Boden för säsongen!

 

2012-08-26

Det var med både   positiva och negativa tankar som jag gick till Boden i dag. Sista dagen för   säsongen, men kanske sisa dagen för alltid. Nu är jag av födsel och ohejdad   vana en mycket naivt positiv människa som alltid tror att allt ska bli bra   och att det aldrig kan bli dåligt. Med den inställningen så kan jag vara glad   så gott som varje dag och jag tar inte ut olyckor och tråkigheter i förskott.   Nu låter jag väl lite väl naiv... OK, det är klart att jag också har gråa   eller svarta dagar men vissa saker tycker jag faktiskt att man ska se från   den positiva sidan för då får man ju vara glad åt saker och ting och går det   åt helvete så får man väl vara ledsen EN dag i stället för att man har varit   olyckig och levt i ångest många dagar. Jaha, och hur stämmer det överens med   allt mitt skrivande om oron för hur det ska gå med bygglov? Kanske är det så att jag för syns skull ska verka oroligare än jag är! Nää då naturligtvis finns det långt inom mig en oro som jag försöker skämta bort för att inte förstöra alla dagar fram till beslutet.

Hur som helst är sista dagen i Boden och regnet fullständigt öser ner. Inte en människa så långt   ögat når på vallen. Jo där går det några som går upp till Lotta på   Smidgården! Anders, vår granne på berget, kommer in med sina hundar och   hejar! "sista dagen för säsongen" kommenterar han. Vi snackar en stund så går han vidare för att rasta sina små hundar. Tystnaden är kompakt i boden. Jag sätter på radion, söndag med Blix är alltid roligt och intressant   att lyssna på. Kl 13.45 ringer Åke "Hur är det? Tomt med folk?" Vi   bestämmer att han ska hämta mig... Vi bär in alla skyltar och stolar, låser och går hem. Det känns lite vemodigt och tankarna kommer över mig igen...

Hundarna, Harley och   Elvis, sitter med i bilen så vi drar vidare direkt! En liten tur så här på söndagen. Åke vet att jag gärna vill se att Trängslet är OK. Ja det är den stora dammen och kraftverket som ligger högst upp ovanför Älvdalen. Om något skulle hända där skulle med all säkerhet hela Orsa översvämmas, tror jag,   men har inte några vetenskapliga bevis för att så är fallet. Regnet bara   vräker ner när vi kommer till Mora. Vi fortsätter och helt plötsligt så ser vi hur det mörknar och det går fort! Regnet ökar i intensitet och det är   svårt att se ut för vindrutetorkarna hinner inte med. Så småningom lugnar sig regnet och när vi kommer fram till Älvdalen är det efter sommarens mått normalt regn!

Så kommer vi fram till Trängslet! Jag bara älskar vyerna där. Högt vatten på ena sidan om bron   och tomt på den andra sidan. Längtan efter att köra ut på bron kontra rädslan att vara på bron tar ett stadigt grepp om mitt bröst! Fantastiskt. När vi stannar bilen vid en av turbinerna så inser jag att för att få en riktigt bra bild så borde jag gå ur bilen och fram till staketet och fota. Inget i hela   världen skulle få mig att göra det! Jag känner mig fullkomligt yr i huvudet   och rädsla att ramla ut över kanten och falla ner får mitt huvud att börja   värka. Men gud vad jag älskar att vara där...

På vägen hem stannar vi vid en bensinmack. Det är dags för lite fika, en latte och bulle skulle sitta fint. Jag bara älskar landet och människorna där, Stress? Vad är det? Kommer det in folk man känner så pratar man och pratar. Stockholmsstressen tar för en sekund ett stadigt grepp om mig och jag ger kassörskan en irriterad blick för att genast ångra det och får en pudels ögon, förlåt prata bara på du jag har inte bråttom!

Hemma! Det blir   grillade hamburgare till middag! Ser med avsky stryktvätten som täcker en av stolarna vid matbordet… Hm det tycks bli kvällens nöje.

/Gunilla

 

      

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)