Tankar och funderingar från mitt härbre att dela med andra...

 

Jag, en kvinna, som upplever att jag bor i en kropp som har uppnått en ålder som ger mig pension varje månad, men mitt sinne är många år under den nivån. Med andra ord jag är inte lika gammal som min kropp!!! Jag känner att jag måste få utlopp för alla mina tankar som hotar att spränga mitt huvud och jag inbillar mig att om jag skriver alla mina tankar och idéer så kommer trycket att lätta. Kanske kan jag till och med ge någon ett leende av igenkänning eller ett skratt för mina tokiga tankar eller lite hjälp till någon som liksom jag behöver reda ut begreppen.

 

En något turbulent dag!

2012-08-28

 

I dag har jag en otrolig aktivitet i mitt huvud. Så många tankar som vill komma fram och få   struktur. Vad var det som utlöste det hela? Tror att det var en nidbild över Reinfeldt och att jag fick en faktura från VBP, våga börja prata en, organisation som ska hjälpa barn som kommer från svåra förhållanden. Vad är det som förenar dessa båda bilder? I min värld, som börjar när jag var liten och fick vara tillsammans med min pappa när han var ute och valtalade, är respekt, ett viktigt ord. Min pappa som var en mycket klok man lärde mig att det är viktigt att känna och visa respekt för alla människor. Det är inte OK att tycka illa om en människa beroende av hudfärg, religion, landtillhörighet eller politisk åsikt (OM det inte är så att åsikten är kränkande mot andra). Enkelt tycker jag, man ska vara så mot andra som man vill att andra ska vara mot en själv. Pappa som var socialdemokrat och satt i riksdagens första kammare i 16 år hade många bra vänner i riksdagen som inte tillhörde samma parti som t.ex. Gösta Bohman (M) och C-H Hermansson (VPK). Konstigt tyckte jag då men pappa sa att i Sverige har vi åsiktsfrihet och det är det som för samhället framåt.   Oh vad bra. Det är det som för samhället framåt om alla hade samma åsikt skulle samhället stagnera!

Nidbilder av politiker är inte roliga tycker jag, speciellt inte när det blir ”verklighet"  för vissa människor som tillhör ett visst parti och inte kan något om politik men lutar sig mot nidbilder som om det vore sanning. Nidbilder är att dra en åsikt in absurdum och vrida till det så det får en elak knorr. I mina ögon är det mobbing. Ja i ärlighetens namn så har jag en gång delat en sådan bild, det hade jag faktiskt dåligt samvete över, en bild av Juholt. Jag kommer inte i dag ihåg vem han liknades med men det var på ett elakt sätt roligt då. Vad ger vi för signaler med detta? Är det inte att ge allas våra barn OK till att mobba? Kan barn skilja på politiska nidbilder och mobbing? Kan barn se det roliga i när våra komiker driver med kända personer? Borde de programmen vara barnförbjudna? Nu låter jag som en gnällig gammal kärring men på något sätt är jag så jävla trött på alla elakheter. Jag tror att Stefan Löfven vill göra Sverige till ett bra samhälle, jag tror att alliansen med Fredrik Reinfeldt vill göra Sverige till ett bra land. Men dom tror på olika vägar till ett bra samhälle. Tack och lov har vi möjlighet till fria val här i Sverige. Jag tycker inte att det var acceptabelt när Lars Ohly vägrade gå in i sminken för att Jimmie Åkesson var där. Det är två ytterlighetspartier där SD var lite   större än V. Båda valda av svenskar som har åsiktsfrihet. Respekt! Jag hatar rasism även om jag ibland kommer på mig själv att tänka ”fel”. Jag är glad så länge jag reagerar över mina tankar och på så sätt kan reflektera.

Ska det vara så fruktansvärt svårt att ge varandra respekt. Ska det vara så svårt att ge varandra   uppskattning och glädje. Är inte den här världen så sårad och skadad att vi skulle kunna behöva lite positivitet genom att respektera i stället för att   skända? Jag älskar politik och diskuterar gärna, det får gärna svalla ordentligt i mina diskussioner men jag tycker inte illa om de som har en annan åsikt. Min älskade pappa var som sagt socialdemokrat och jobbade hela sitt liv i den andan medan min mamma var borgerlig, bondeförbundet eller högern. Det är klart att när det var riksdagsval så röstade mamma på pappa, som hon älskade och levde tillsammans med. Jag vet inte säkert vad jag är men mina åsikter går till höger, moderat, folkpartist och lite KD blev det när jag kollade vid förra valet. I min ungdom var jag väldigt långt till vänster, ung och radikal som med åren blivit mer bekväm och fått det bättre ställt.   Tror att det är rätt normalt. Ser mig i alla fall som rätt normal.

/Gunilla

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)