Tankar och funderingar från mitt härbre att dela med andra...

 

Jag, en kvinna, som upplever att jag bor i en kropp som har uppnått en ålder som ger mig pension varje månad, men mitt sinne är många år under den nivån. Med andra ord jag är inte lika gammal som min kropp!!! Jag känner att jag måste få utlopp för alla mina tankar som hotar att spränga mitt huvud och jag inbillar mig att om jag skriver alla mina tankar och idéer så kommer trycket att lätta. Kanske kan jag till och med ge någon ett leende av igenkänning eller ett skratt för mina tokiga tankar eller lite hjälp till någon som liksom jag behöver reda ut begreppen.

 

Mamma är lik sin mamma...

2012-08-30

     

Mamma är lik sin mamma, ja det stämmer nog   ganska bra! Även om man som ung inte vill erkänna att man är lik sin mamma,   aldrig i livet! Jag hade förfärligt mycket synpunkter på min mamma och tyckte   att hon var pinMamma är lik sin mamma, ja det stämmer nog ganska bra! Även om   man som ung inte vill erkänna att man är lik sin mamma, aldrig i livet! Jag   hade förfärligt mycket synpunkter på min mamma och tyckte att hon var pinsam   i många situationer, ja det var när jag var riktigt ung. Jag minns min   dotter, Frida, när hon var i tonåren, ååh vad hon tyckte jag var pinsam. När   man hamnar i det stadium i livet när man själv blir mamma får man en liten   annan syn på livet. ”Mamma var nog inte så dum, en hel del kloka grejer minns   jag nog om henne”. Jag minns speciellt en gång när vi var på väg ner till   Skåne. Det var min dåvarande man Kjell, jag och alla barnen. Bilen skulle   packas och det var trångt. Barnen var förväntansfullt otåliga. När vi till   slut satt i bilen alla fem sa Kjell ”men varför har du en massa väskor och   påsar framme vid dina ben?” Jag svarar ”Jamen där har jag frukt, festis och   smörgåsar…” Plötsligt hörde jag och var min mamma. Historien upprepar sig,   min pappa var alltid irriterad på att mamma skulle ha en massa påsar vid sina   fötter men mamma visste att det var viktigt för oss alla att kunna få något i   magen under den långa resan. Mamma är lik sin mamma…

Mamma fanns alltid där när man behövde henne. Min   Mamma bodde 64 mil från mig och kunde av naturliga skäl inte komma och vara   barnvakt när barnen var sjuka. Jag är så gammal, eller rättare sagt mina barn   är så gamla, så när de var sjuka så kunde inte jag vabba för det fanns inte   då! Nej då, då fick man ringa till kommunen så kom det en tant som passade   barnen. Den tanten fick bara vara på samma ställe 14 dagar om barnet/barnen   var sjuka längre så fick man en ny. Barnet fick nämligen inte vänja sig vid   en sjuktant. Helt sjukt egentligen. Jag hade ju barnens farmor i Jakan   (Jakobsberg) där jag bodde så oftast var det hon som hjälpte till.

Mamma var något väldigt naturligt, hon bara   fanns. Hela somrarna var mina tre barn hos henne i Skåne på vårt lantställe.   Jag tror aldrig att jag funderade över om hon orkade eller inte. Hon bara   fanns. Mina systrar och min bror var också där med sina barn och det var   oftast min mamma som lagade mat, tröstade och la om sår, fixade mellanmål och   var så gott som alltid glad. Jag åkte dit nästan varje helg för att ha det lite   skönt och träffa barnen. Minns inte att jag lagade mat, tvättade eller   städade när jag var där. Det var ju mina lediga dagar! Herre gud vad bra jag   hade det!

Jag undrar hur mina barn ser på saken, mig   alltså. De har ju nästan alltid bara haft mig då jag skilde mig när barnen   var två, fem och åtta år. Jag vill ju naturligtvis vara en del av dem för   resten av mitt liv. Jag vill kunna dela glädje och sorg med dem. Jag vill ha   barnbarnen här när de vill komma hit. Men jag undrar om de förstår hur mycket   jag fortfarande älskar dem. De har ju sina barn som de älskar över allt på   jorden men jag undrar om de förstår att det är en livslång kärlek som aldrig   går över. Jag tänkte aldrig så när det gällde min mamma som jag hade väldigt   lätt att kritisera.

I dag lever jag i en ”modern” familj där jag   bidrar med två barn, min äldste son Pi dog 1995, och 6 barnbarn, Åke har en   dotter och två barnbarn. Vi är en stor familj och jag är lycklig över att Åke   ser på familjen på samma sätt som jag, vi är en familj. Alla barnbarn förutom   Pis Charlie och Mikaela är födda efter det att jag och Åke blev ett par så   för dem är Åke en kär Offa. Vi har ju funnits där för dem i hela deras liv.

Ibland undrar jag hur det skulle ha varit om Åke   och jag träffats som unga och om barnen vore våra. Ja jag vet att det är en   orealistisk undran för då hade vi haft andra barn, men jag kan inte låta bli   att tänka på hur det skulle ha varit. (Det finns ju även ett annat hinder,   Åke var raggare och jag var en liten balett tjej som lyssnade på klassisk musik   så vi hade nog aldrig sett varandra, hihi.) Nåväl OM det nu hade varit så hur   skulle det ha varit då? För i ärlighetens namn så är inte Åke mina barns   pappa och jag är inte Sarahs mamma hur mycket vi än tycker om varandras barn.   Det finns två andra som har rätten till sina barn, Sarahs mamma, Frida och   Matias pappa. Påverkar det oss? Ja det gör det i allra högsta grad och jag är   glad att jag är medveten om det för det underlättar många gånger från att bli   lite sårad. Jag tror att vi har en bra relation mellan oss alla i   storfamiljen och jag hoppas innerligt att min tro är rätt…

Den här dagen är ägnad åt min mamma, mina tankar   är ofta hos dig. Jag tror inte att jag med ord har tackat dig för allt du   gjort för mig men jag hoppas att jag har visat dig i handlig att jag älskade   och respekterade dig! Ingrid Lucia som gick bort 22 november 2005. Lilla   mamma jag saknar dig ofta.

/Gunilla

Exempeltext. För att ändra till din egen text, klicka på knappen med en penna på sig.

Et factum est in tricesimo anno in quarto mense in quinta mensis cum essem in medio captivorum iuxta fluvium Chobar aperti sunt caeli et vidi visiones Dei in quinta mensis ipse est annus quintus transmigrationis regis Ioachin factum est verbum Domini ad Hiezecihel filium Buzi sacerdotem in terra Chaldeorum secus flumen Chobar et facta est super eum ibi manus Domini et vidi et ecce ventus turbinis veniebat ab aquilone et nubes magna et ignis involvens et splendor in circuitu eius et de medio eius quasi species electri id est de medio ignis et ex medio eorum pinnis eorum in quattuor partibus et facies et facies autem bovis a sinistris ipsorum quattuor et facies aquilae ipsorum quattuor et facies eorum et pinnae eorum extentae desuper duae pinnae singulorum iungebantur et duae tegebant corpora eorum et unumquodque coram facie sua ambulabat ubi erat impetus spiritus illuc gradiebantur nec revertebantur cum ambularent et similitudo animalium aspectus eorum quasi carbonum ignis ardentium et quasi aspectus lampadarum haec erat visio discurrens in medio animalium splendor ignis et de igne fulgor egrediens et animalia ibant et revertebantur in similitudinem fulguris coruscantis cumque aspicerem animalia apparuit rota.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)