Tankar och funderingar från mitt härbre att dela med andra...

 

Jag, en kvinna, som upplever att jag bor i en kropp som har uppnått en ålder som ger mig pension varje månad, men mitt sinne är många år under den nivån. Med andra ord jag är inte lika gammal som min kropp!!! Jag känner att jag måste få utlopp för alla mina tankar som hotar att spränga mitt huvud och jag inbillar mig att om jag skriver alla mina tankar och idéer så kommer trycket att lätta. Kanske kan jag till och med ge någon ett leende av igenkänning eller ett skratt för mina tokiga tankar eller lite hjälp till någon som liksom jag behöver reda ut begreppen.

 

Ny månad igen?

2012-10-01

 

Jag tror vi börjar bli gamla gumman, sa Åke härom kvällen. Därefter konstaterade han att vårt  val av Tv-program hade förändrats. Jag log och nickade instämmande. Det blir mycket nyheter, sport och familjeunderhållning nästan aldrig kriminalare och   spännande filmer. Ytterligare en förändring som smugit sig på oss utan att man varit medveten om det.

Den uppfattning som man har om människor både vänner och bekanta förändras nog också inom en men inte lika snabbt som förändringen var när man var ung. Då kunde en ”ny-nära-kompis” bli en fd kompis ganska lätt. Nu tänker man efter lite längre och har fler ursäkter för varför man låter sig påverkas av saker och ting. Förr om jag ville läsa skvaller så köpte jag Hänt i veckan men i dag tycker jag att man lika väl kan köpa en kvällstidning. Tyvärr köper vi Expressen av gammal vana och blir ofta väldigt besvikna. Det går fort att läsa den. Ibland går det på 5 min. Man är ju dödsless på att läsa om samma kändisar dag ut och dag in. Bara för att någon är en kändis så betyder det inte att de alltid måste vara klok men kanske skulle det vara klokt att tänka både en och två gånger innan de yttrar sig.  Jag tänker på Patrik   Sjöberg, höjdhopparen. Patrik har alltid varit en provocerande person med starka åsikter och jag var inte en beundrare av honom som person förrän han var med i ”Mästarnas mästare” och när hans bok om styvfaderns alla övergrepp   på honom och många andra idrottande ungdomar blev känt, då fick jag helt plötsligt förståelse för alla hans utfall och ibland konstiga uttalanden, det blev ursäktande för honom. Så helt plötsligt spricker den glorifierande bubblan och där står han, Patrik Sjöberg, och antar sin gamla roll inför mig. I Expressen står hans uttalande att Hells Angels är bra för de gör många arbeten som polisen borde göra. Man får en känsla av att han hyllar Hells Angels och trackar ner på en fd medlem som har skrivit en bok om helvetet i   Hells Angels. Boken om Micke ”Mega” Johannessen som är skriven av Lasse   Wierup och Daniel Olsson, journalist på GP. Hur tänkte han nu då, Patrik?

I går stod vår fritidsboende granne Jan och Åke och snackade hockey. Jan håller på Mora och Åke på Leksand. Båda konstaterade att det var derby, ingen av dem var där. Efter en stunds lugnt diskuterande om de båda lagen är de båda överens om att det inte är lika viktigt i dag som förr. När hände det? Åke den store Leksansfansen!  Det är bara när de olika falangerna inom familjen diskuterar som Åke blir den absoluta Leksansfansen. Kanske har du rätt där   Åke, kanske börjar vi bli lite gamla i alla fall…

Jag är en som gillar möten mellan människor av alla de slag. Jag älskade att ordna utbildningar,   arbetsmöten och sammanträden när jag arbetade. Det saknar jag nu. Har länge tänkt att jag skulle engagera mig politiskt men det tycks inte bli så. Jag   har ju Fäbodlaget där jag sitter i styrelsen och nu har jag lovat att återigen bli styrelseledamot i Visit Orsa. I båda har jag kassörens uppgift. Egentligen skulle jag varit sekreterare för jag gillar att skriva och jag är irriterande noggrann i sådana sammanhang. Nu är de här lugna och sansade föreningar så det är inte alltid som jag får mitt sug efter diskussioner tillfredsställt. De få gånger som jag blivit litet ”het på   gröten” har jag tydligen skrämt vissa av mina kollegor. Inte min mening! Jag   bara älskar när det blir lite fart i snacket! I min värld så är det då som man blir kreativ och kommer framåt.

För närvarande lever jag som i en bubbla. Varför? Jo för jag är så himla kluven i det här med   hantverksboden. Flytta boden, flytta inte boden, bygga ny bod! Åke och jag   har tittat och tittat på boden och upptäcker hela tiden nya skavanker som   inte verkar så hållbara. Hela gaveln mot bygatan verkar vara rätt rutten och är därför täckt med bräder, en stock, den understa, som idag är mot slänten och hos oss skulle vara mot gången är helrutten och måste bytas ut. Kommer   det över huvud taget gå att flytta boden? Det blir dyrt, mycket dyrt, dyrare än att bygga nytt? Men boden är gammal och fin! Det här är inte färdigtänkt   ännu, det är långt kvar.

Allt medan tiden rinner iväg i en rasande fart, nu är det ny månad igen!

/Gunilla

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)