Tankar och funderingar från mitt härbre att dela med andra...

 

Jag, en kvinna, som upplever att jag bor i en kropp som har uppnått en ålder som ger mig pension varje månad, men mitt sinne är många år under den nivån. Med andra ord jag är inte lika gammal som min kropp!!! Jag känner att jag måste få utlopp för alla mina tankar som hotar att spränga mitt huvud och jag inbillar mig att om jag skriver alla mina tankar och idéer så kommer trycket att lätta. Kanske kan jag till och med ge någon ett leende av igenkänning eller ett skratt för mina tokiga tankar eller lite hjälp till någon som liksom jag behöver reda ut begreppen.

 

18 maj, ser ut som julafton ska göra!

2008-05-18

 18 maj 2008

Mitten av maj och snön ligger som ett täcke över vidderna utanför vårt hus. Nyss satt vi ute, njöt av solen med ett glas rött och hälsade våren och sommaren välkommen. I dag förbannar vi vintern. Visst jag älskar alla årstider det är därför jag vill bo här, men, det ska vara vinter på vintern, vår på våren, sommar på sommaren och höst på hösten. Inte vinter och snöstorm på våren.Nog om det nu tids nog kommer nog vår och sommar trots allt.

Idag ska vi åka till Bålsta. Vi åker vid 19.00 tiden. Dessför innan ska jag gå på styrelsesammanträde med Fryksås Fäbodlags intresseförening och samfällighet. Det är rätt roligt att vara med och se hur en gammal fäbod förändras och blir till ett semesterparadis för alla barnbarn till dem som en gång brukade vallen. Jag är glad att alla har som mål att behålla så mycket av den gamla kulturen som möjligt. Men det uppstår alltid problem på orter som har en hög besöksfrekvens. Ett av våra problem är farthållningen på våra grusvägar. Grusvägarna som för varje år blir bredare och bredare. När Åke var barn kunde bilarna inte mötas på vägen och under många år var det förbjudet att köra på vägarna. Vi försöker genom att sätta upp skyltar få bilisterna att köra 20 km/tim men det är omöjligt. Förra sommaren när jag satt i min bod och tittade på trafiken av bilar utanför så såg jag hur  förarna saktade ner för över vägen låg en kabelränna, kröp över den och så full gas till nästa kabelränna?!?!?! Hur dum får man vara? Tror dom att det gäller att få upp så hög fart som möjligt mellan hindren? Tyvärr kan vi inte sätta upp blomlådor kors och tvärs för det är mycket varuleveranser som kommer och de behöver utrymme för att komma fram med sina stora lastbilar.

Men allt detta är världsliga saker, den 21 maj, onsdag, ska vi ta farväl av Åkes mamma som gick bort den 2 maj. Birgit var mycket dålig under de senaste månaderna och det känns skönt att hon nu fått somna in men tomheten och saknaden efter henne kommer för alltid att finnas kvar.

Åren går och bilden förändras så sakteligen utan att man egentligen märker det. Men plötsligt en dag så är man den äldsta generationen och det finns flera generationer under en.......  Hallå var är alla gamlingarna? Så konstigt men så helt naturligt.

Åke och jag har barn på var sitt håll, Åke har Sarah och jag har Pi, Matias och Frida. Tyvärr gick Pi bort alldeles för tidigt 1995 endast 29 år gammal. Dessa våra barn har i sin tur 2 barn var vilket ger oss 8 barnbarn och det är helt underbart.  Det äldste barnbarnet är 20 år och den yngste är 10 dagar och den rikedom det ger att få umgås med "storfamiljens alla åldrar", barn och barnbarn, är nog den största av lyckor. Vi har det så himla bra och väl ordnat att alla barnen har sitt eget boende här i Fryksås så vi kan umgås på ett mycket lättsamt sätt. Snart är det midsommar och då kommer nästan alla hit. Då ska jag ta kort och sedan sitta och titta på dem och jämföra hur de har förändrats sedan förra året.

Humm nog är man lite gammal i alla fall!

Hej då! 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)