Tankar och funderingar från mitt härbre att dela med andra...

 

Jag, en kvinna, som upplever att jag bor i en kropp som har uppnått en ålder som ger mig pension varje månad, men mitt sinne är många år under den nivån. Med andra ord jag är inte lika gammal som min kropp!!! Jag känner att jag måste få utlopp för alla mina tankar som hotar att spränga mitt huvud och jag inbillar mig att om jag skriver alla mina tankar och idéer så kommer trycket att lätta. Kanske kan jag till och med ge någon ett leende av igenkänning eller ett skratt för mina tokiga tankar eller lite hjälp till någon som liksom jag behöver reda ut begreppen.

 

 Rätt eller fel? Sakersom gör mig arg...

2012-10-06

 

När är satir tillåtet? När är satir roligt? Ja jag bara undrar hur man tänker. Jag tycker inte att grov satir är roligt och inte får det mig att känna mig styrkt i mina åsikter heller. Vad känner jag då, jo obehag. För mig är grov satir vuxenmobbing. När jag är ute på facebook ser jag ofta hur en del av mina vänner riktigt frossar i att lägga ut grova satirbilder på politiker. Oftast är det folk med sympatier till vänster som sysslar med det, väldigt sällan ser jag att de åt   höger sysslar med det. Fredrik Reinfeldt i blöjor eller skjutande en rullstol med en äldre dam i under det att han säger ”nu ska vi gå till arbetsförmedlingen”, så löjligt, så grovt. Satir kan vara roligt när den   utformas på ett underfundigt sätt när man till exempel tar fram en viss sida/åsikt hos en person. Men den grova satiren säger jag definitivt nej till, det är att visa våra barn att mobbing är helt OK, så respektlöst. För mig känns det oerhört viktigt med ett samhälle fyllt av olikheter så väl av människor som åsikter, det är det som skapar nytänkande och kreativitet.

När det gäller konstnärer och deras rätt att på det grövsta uttrycka sig och sedan hävda att det är att uttrycka sin konstnärlighet och på så sätt göra det tillåtet är fruktansvärt. Att jag inte gillar Lars Vilks är det nog ingen av mina nära och läsare som har undgått att förstå. Hur det kan vara tillåtet att riskera andra människors liv för att hävda sin rätt förstår jag inte alls. Den mannen har kostat oss skattebetalare oerhört mycket pengar och kommer att kosta ännu mer. För vad, jo för att han anser sig ha rätt att skapa t.ex. en rondellhund med Mohammeds huvud! Vem bryr sig? Merparten av oss som kan tänka och se konsekvensen av att uttrycka sig så blir enbart irriterade och frustrerade för vi respekterar att det finns människor med annan religiös uppfattning än vi själva. Alla mohammedaner är inte terrorrister! Flertalet är vanliga människor som du och jag. För att inte nämna dessa idioter till   konststuderande, inte alla förstås, jag menar de två där en av dem spelade psykiskt sjuk och hotade att hoppa från en bro och den andre som sprayade ner   en tågvagn. Skulle du eller jag göra något liknande skulle vi ställas inför rätta och det skulle kosta oss en hel del. Vi skulle definitivt inte kunna hävda vår rätt att uttrycka oss. Jag förstår verkligen inte vad syftet var, vad ville man uppnå som man inte kan uppnå genom det skrivna eller talade ordet? Jag kan inte låta bli att nämna Elisabeth Ohlson Wallen, hennes   fotokollage på ett så uttjatat ämne som vår konungs eventuella göromål i sin ungdom och Silvias föräldrars eventuella politiska tillhörighet som om barn någonsin kan vara ansvariga för vad föräldrarna gör eller har gjort. Ja det gäller naturligtvis även Camilla Henemarks öden och äventyr. Nu tror jag att   Elisabeth O W tavla kommer att väcka avsky och stora sympatier för kungahuset och Camilla, det räcker nu, någon gång måste man faktiskt inse att ett ämne är utagerat.

Puh, vad skönt att   få ur sig det här då, är det nu möjligt för min stackars hjärna att släppa det här? Det får visa sig under dagen.

I dag har jag   faktiskt varit lydig och med Åkes hjälp fått på mig ett par stödstrumpor som alla läkare tjatar om att jag behöver. Bara ordet stödstrumpor får mig på dåligt humör, stödstrumpor. Och till råga på allt så känns det skönt att ha dem på. Varför just i dag? Jo jag har bokat bord för Åke och mig på Smidgården i kväll vi ska gå dit och äta mat som lagas av Fredric Andersson och Kalle Moraeus. Kock och musiker blir säkert ett vinnande koncept! Ska bli enormt roligt att se, smaka och lyssna på vad de skapar. Vi börjar med vin/drink på Hotellet med Ulla o Hasse sedan går vi upp till Smidgården och fortsätter på en vad jag hoppas riktigt rolig kväll i goda vänners närvaro.

/Gunilla

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)