Tankar och funderingar från mitt härbre att dela med andra...

 

Jag, en kvinna, som upplever att jag bor i en kropp som har uppnått en ålder som ger mig pension varje månad, men mitt sinne är många år under den nivån. Med andra ord jag är inte lika gammal som min kropp!!! Jag känner att jag måste få utlopp för alla mina tankar som hotar att spränga mitt huvud och jag inbillar mig att om jag skriver alla mina tankar och idéer så kommer trycket att lätta. Kanske kan jag till och med ge någon ett leende av igenkänning eller ett skratt för mina tokiga tankar eller lite hjälp till någon som liksom jag behöver reda ut begreppen.

 

Äntligen lite sommar!

2008-05-27

Så är all snö borta för den här gången. Skönt! I dag har jag suttit på balkongen och njutit av sol och värme. Ja det är inte utan att man längtar efter sommar. Det har varit en lång vinter.

Förra veckan åkte jag med Åke till  Bålsta det var Åkes mamma Birgits begravning den 21 maj. Det blev en fin dag och ett vackert farväl till Birgit. Begravningar är alltid sorgliga men det känns skönt att få ta ett värdigt farväl av en älskad person. Det jobbiga blir att alla de sina kära som gått bort blir så nära och all sorg kommer fram.

Jag har även träffat Frida och hennes familj. Emma, snart 9 år, var sjuk på tisdagen så hon var hos mig medan hennes lilla syster Elin ,6 år, var på förskolan och fritis.Vi åt middag hos dem på kvällen. Vi var även över till Matias och hans familj. Matilda, 8 år, busade med Åke medan Malte som är 2 år var lite blyg. Matias håller på att bygga om hemma. Han inreder tredje våningen till ett stort föräldrarsovrum och det blir enormt mysigt. Han har haft otur med fasadrenoveringen som har rappats om och målats och målningen blev en mindre katastrof  så nu målar han om den själv. Det är ett jätte jobb men det blir fint nu.

Tyvärr han vi inte träffa Pis familj men jag pratade med dem i alla fall. Laida som är undersköterska jobbade och även Charlie jobbade, Mikaela var nog hemma men vi åker dit nästa gång och får förhoppningsvis träffa dem alla då.

Vi bor i ett gammalt sommarhus som ligger på Åkes dotter Sarahs tomt och vi var naturligtvis även hos dem. Sarah och Calle har just fått sin  andra son Felix och så har dom Noah som är 2 år. Det är helt underbart att hålla en liten nyfödd och få lukta och pussa babyns huvud. Minnena från sina egna barn småbarnsår bara ramlar över en och det kniper i hjärtat av vällust.

I dag blev jag riktigt förbannad, vilket egentligen är skönt ibland. Jag fick i går ett samtal från Glocalnet som erbjöd mig att få prova mobilt bredband gratis och om jag ville behålla det så skulle jag få två månader gratis. Toppen tyckte jag, men det finns alltid nått som inte stämmer för ingenting är ju gratis. I dag ringde jag dem för att höra hur jag skulle göra med fakturan till mitt fasta abonnemang för det behöver jag ju inte nu när jag får mitt mobila. Tre månaders uppsägningstid fick jag veta att det var på det.

-Aha så jag ska betala 299 kr tre månader då? -Ja just det. -Men det betyder ju att jag inte får något gratis då? -Nää det är ju en annan enhet så du får betala dubbelt i augusti, 299 för det fasta och 199 för det mobila. ?!? Vilken bluff tyckte jag och undrade om inte Glocalnet hade någon kommunikation mellan enheterna för det borde ju gå att ordna så att om jag som kund byter tjänst inom samma företag skulle slippa dubbel debetering. Efter att jag blivit kopplad till annan enhet så lyckades jag få min uppsägningstid kortad till två månader. INGENTIN ÄR GRATIS. Det borde jag veta vid det här laget men ibland så tror man att man ska lyckas få någon förmån. Ja det är klart jag får ju i alla fall modemet.

Har gjort lite änglar och fat sedan jag kom hem och dem har jag lagt ut på "mina hantverk" men det går trögt att hinna få hela hemsidan klar. Det tar mycket längre tid än jag trodde. Nå väl Rom byggdes inte på en dag så en vacker dag har jag nog fått ordning på sidorna och hunnit lägga in all text.

Reparationen av boden är i full gång nu och det känns fantastiskt roligt jag längtar så tills den är klar och jag får börja med den verksamheten igen.

Nu är det dags att sova......

God natt!    

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)