Tankar och funderingar från mitt härbre att dela med andra...

 

Jag, en kvinna, som upplever att jag bor i en kropp som har uppnått en ålder som ger mig pension varje månad, men mitt sinne är många år under den nivån. Med andra ord jag är inte lika gammal som min kropp!!! Jag känner att jag måste få utlopp för alla mina tankar som hotar att spränga mitt huvud och jag inbillar mig att om jag skriver alla mina tankar och idéer så kommer trycket att lätta. Kanske kan jag till och med ge någon ett leende av igenkänning eller ett skratt för mina tokiga tankar eller lite hjälp till någon som liksom jag behöver reda ut begreppen.

 

Snart blir det liv i luckan igen!

2008-06-12

 

 Elin, Matilda och Emma badar tunna hos mormor o offa

 Elin, Matilda och Emma badar tunna hos mormor o offa.

 

Nu är sommaren här med ömsom sol och regn, kyla och värme. Lagom är bäst, ett typiskt svenskt uttryck som jag gärna använder när det gäller vårt väder. Lagom är bäst ca 22 grader små lätta sommarmoln och lite vind som håller mygg och knott borta. Då är det perfekt.Snart är det dags att öppna boden igen. Till midsommar ska den vara öppen. I dag ska Åke och jag hämta kassaapparaten, presentpappershållare och papper, hyllsystemet och köpa såpa till golvet och slutligen färg till fönstren. Det känns jätte bra! Nästa vecka ska jag bjuda in alla utställare så dom får se den nya boden och lämna sina alster till försäljning. Alla papper som ska skickas till elementtillverkaren för att vi ska få ersättning är också klara. SÅ NU ÄR DET BARA ATT HÅLLA TUMMARNA FÖR ATT ALLT SKA FUNGERA!

I morgon kommer Åkes dotter Sarah hit med sina två barn, Noa 2 år och Felix 1 månad. Calle, hennes man, kommer på fredag. Det ska bli roligt att få lite barn som far runt och låter lite. Det kommer att pigga upp oss "gamlingar". Till midsommar har jag beställt en bricka med kallskuret och frukter från konsum. Den brukar vara perfekt med lite tillägg som sill, färskpotatis och jordgubbar . Då kommer Frida och Matias med familjer men tyvärr åker Sarah hem. Det bästa är att alla har eget boende så vi kan umgås och ha det mysigt utan att trängas med varandra utan man har alltid möjligheten att gå åt sidan en stund om man vill sitta och spekulera i en egen vrå. Våra hus ligger bredvid varandra och barnbarnen älskar att kunna få springa mellan husen.

Veckan efter midsommar ska Elin 6½ år, Matilda snart 8 år och Emma snart 9 år stanna här hos far/mormor och offa. Visst blir jag lite trött men det uppvägs av allt roligt som dom säger och på något sätt känner man sig lite yngre i sällskap med barn och de här tjejerna är så duktiga när dom är hos oss. Det är konstigt med barn när föräldrarna finns med är dom ibland hur gnälliga som helst men när föräldrarna är borta HUR GULLIGA SOM HELST. Ja dom behöver inte utmana far- och morföräldrar på samma sätt som sina föräldrar. Kul ska det bli i alla fall. Offa är naturligtvis Åke. Barnene har  ju både morfar och farfar det är Robert mitt ex. Offa är det namn som barnen gett Åke och deras offa är en viktig person för dem, där man kan sitta och bara vara liten eller busa med. Fridas flickor Emma och Elin har ju alltid varit noga med att skilja på offa och morfar men det är som om dom tror att alla har en offa. Förra vintern gick dom på skidskola i Grönklitt och där hade dom en kompis som heter Sofia. Sofia tyckte att det var så roligt att det alltid var mormor som kom med flickorna och en dag var Åke med och då frågade Sofia - Är det där eran morfar? - Nä, sa Elin, - det där är ju våran offa, och så for hon vidare som om en offa var det självklaraste i världen.

Slut för idag! 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)