Tankar och funderingar från mitt härbre att dela med andra...

 

Jag, en kvinna, som upplever att jag bor i en kropp som har uppnått en ålder som ger mig pension varje månad, men mitt sinne är många år under den nivån. Med andra ord jag är inte lika gammal som min kropp!!! Jag känner att jag måste få utlopp för alla mina tankar som hotar att spränga mitt huvud och jag inbillar mig att om jag skriver alla mina tankar och idéer så kommer trycket att lätta. Kanske kan jag till och med ge någon ett leende av igenkänning eller ett skratt för mina tokiga tankar eller lite hjälp till någon som liksom jag behöver reda ut begreppen.

 

Sommaren 2008 vart tog du vägen?

2008-09-22

Killarna mot tjejerna i Kubb! Åkes tur, han är djupt koncentrerad medan Matias och Richard tittar på. Tjejerna det var Frida, Magda och jag.

 Ja vart tog sommaren 2008 vägen?

Som vanligt kan man säga, efter det man fyllt 50 år, att vissa tider försvinner nästan obemärkta. Som den här sommaren. Nyss var det vår och hantverksboden brann och ens inre kom i svallning med frågor som,  -hur ska det nu bli? –kommer vi att kunna bygga upp boden igen? –vad händer med ersättningar?. 

Frågetecknen var många men nu är de lugnt och allt det där löste sig till det bästa och vi fick en fin liten krabod med bättre lösningar på inredning än tidigare. Boden öppnades till midsommar och det var lite spännande att se hur det skulle gå denna sommar. Det är ju andra sommaren som boden är öppen i år.

Ja så var man igång igen och stod i boden mellan 12 -16 nästan alla dagar. Från och med midsommar driver jag boden ensam och har avtal med Daina om att hon arbetar ett par dagar i veckan under den tid boden är öppen och med Sheila om att hon ska måla Fryksåshästar. Så har dagarna gått och dagar har blivit veckor som gått, blivit månader som gått och här står man nu 22:a september en av två dagar på året då natt och dag är lika långa. I morgon och fram till den 22 december går vi stadigt in i mörkret.

Men vadå stopp nu, jag gillar ju hösten. Hösten är vlös, du behöver inte vara så fräsch, smal och snabbt få en gyllene färg utan du kan sätta på dig en stor skön tröja, krypa upp i en fåtölj, tända några ljus, läsa en god bok (eller mindre god bara den roar dig), halvsova framför TV:n OCH BARA VARA! Gud vad skönt! Tack och lov för hösten .

 Men, nu när affären en stängd fram till julmarknaden, med undantag för helgerna, så är det väl läge att jobba utav bara attan för att fylla affären med läckra julgrejer och attraktiva julklappar. Jaja mänsan, men var är all min energi och skaparglädje? Min inspiration att kreera vackra saker?  Hoho kom fram!  Nä jag tar det lugn några dagar till och njuter av minnen från sommaren och allt roligt som hänt med barn och barnbarn och goda vänner som varit här. Nu senast var mina stora barnbarn Charlie 20 år och Mikaela 17 år plus Charlies flickvän Paula här. Det är lite annorlunda när de stora barnbarnen är här jämfört med småtjejerna i åldern 7 – 9 år. Skrev jag lite? Det är en stor skillnad och det är inte utan att vi, farmor och "farfar" känner oss stolta över att dom vill vara här och dessutom hade dom det bra och pratar om att snart komma tillbaka. KUL! Samtidigt som dom var här kom Magda upp med Matilda för mor- och-dotter helg. Dom var till Mora och gick på stan och shoppade lite och sedan gick dom på bio. Kvällen tillbringade dom med oss andra, middag och därefter bad i tunnan.

Idag är det måndag och mycket tyst här uppe. Det blir det alltid när våra barn och barnbarn åker hem. På samma gång som det är tomt och tyst är det lite skönt också………

På onsdag kväll kommer Frida upp med Emma och Elin så då blir det liv i luckan igen. Vi ska gå på höstmarknad i Orsa på fredag………………

tills vi hörs igen!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)