Tankar och funderingar från mitt härbre att dela med andra...

 

Jag, en kvinna, som upplever att jag bor i en kropp som har uppnått en ålder som ger mig pension varje månad, men mitt sinne är många år under den nivån. Med andra ord jag är inte lika gammal som min kropp!!! Jag känner att jag måste få utlopp för alla mina tankar som hotar att spränga mitt huvud och jag inbillar mig att om jag skriver alla mina tankar och idéer så kommer trycket att lätta. Kanske kan jag till och med ge någon ett leende av igenkänning eller ett skratt för mina tokiga tankar eller lite hjälp till någon som liksom jag behöver reda ut begreppen.

 

Oj oj vad fort tiden går.... 

2009-01-07

 

 

Snacka om glömda dagar? Tiden går så fort så jag hinner nästan inte med. Jag vet att i september började jag, för att vara ute i god tid, att tillverka äpplen, tomtar och domherrar i ull. Jag började rita årets modell av glasängel och lite annat som jag skulle ha klart till julmarknaden. Jag var inte så lite stolt över att jag i så god tid hade börjat med min tillverkning. Så kom trettonhelgen och alla åkte hem…….

Vintern började tidigt i år. Snön kom redan i slutet av november och då för att ligga kvar.Den 6 och 7 december hade jag julmarknad i Hantverksboden. Flera av hantverkarna var här och visade upp sin skicklighet. I konferenslokalen på hotellet, där hantverkarna satt, bjöds det på glögg och pepparkakor. Det var inte lika mycket folk som i fjol men det var ändå rätt bra försäljning och stämningen var på topp. I år var även tomten här och gick runt för att sprida lite julglädje.

Tyvärr kunde inte alla i stor-familjen komma upp i jul. Frida och flickorna kom upp den 21:a december med tåg till Mora. Richard kom den 23:e. Matias med familj kunde inte komma alls då Matias jobbade alla mellandagar. Laida, Charlie och Mikaela kunde inte heller komma. Laida och Charlie jobbade både klämdagar och helgdagar. Det kändes i modershjärtat, saknaden efter dem var stor. Detsamma gällde för Sarah med familj. Trist!

Robert och Anita kom på julafton. Vid halv ett-tiden gick vi upp till Agneta o Bertil, våra grannar, för en fördrink innan vi gick upp till Hotellet för årets julbord. Det var gott och trevligt! Det blev mycket mat och en och annan snaps med liten trudelutt därtill. Därefter gick vi till Lundstugan och inväntade tomten som kom och delade ut julklapparna. Ja ingen jul utan tomten!Kvällen tillbringade vi med spel och stämningen var hög! Vi spelade relationsspel och det är alltid lika roligt speciellt alla kommentarer som följer när de äkta paren inte är riktigt överens. Men kvällen slutade med glada skratt. Robert och Anita åkte hem efter ett par dagar och till vår glädje kom Sarah upp med sin familj.

Mellandagarna bjöd på mycket sol, och för Frida med familj mycket skidåkning. Sarah och hennes familj passade på att besöka hennes mamma och Rolf, mormor och Anders. Jag hade hantverksboden öppen under mellandagarna och det var bra försäljning och många trevliga kunder att prata bort en stund med. Åke var upp på hotellet varje dag, deras "handy man".

Så var det dags för nyårsfirande! Mat skulle handlas, smällare införskaffas, champagnen skulle kylas, maten skulle lagas. Så in i duschen, på med något snyggt, måla ögonen, lite färg på kinden och så var det dags. Vi åt och drack gott, fram med spelen, ut med fyrverkerilådan, fram med champagneglasen, ut i kylan, smälla av fyrverkerierna, skål och puss. Gott Nytt År!

-Så var allt över! Ännu ett år har gått, några nya gråa hår, en valk här och en valk där, några nya rynkor och ett helt års erfarenheter kan läggas till de tidigare.

Vädret var verkligen på vår sida. Sol och gnistrande snö. Varje kväll och morgon har jag njutit av en underbar vy med färger som man bara trodde fanns i konstens värld. Solen som färgar bergen röda, diamanter som tycks glittra i snön. Det är så vackert så det gör nästan ont! Tänk vad jag är lycklig som får bo och uppleva denna underbara natur.2009 kan börja och det känns alltid lite spännande att se vad ett nytt år har att erbjuda. Alla har åkt nu, så även Åke som är i Bålsta och jobbar, kvar är hundarna och jag. Tystnaden är nästan påträngande men ändå lite skön.

 Tills vi hörs igen…..”gonatt”

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)